blog
Personale

Avantajele sistemelor de alarma cu fir

octombrie 27, 2016 By

Avantajele sistemelor de alarma cu fir

Sistemele antiefractie sunt cea mai utila modalitate prin care poti asigura securitatea ta si a familiei tale. Dar alegerea si achizitionarea unui astfel de sistem poate fi dificila, intrucat pe piata se gasesc diverse tipuri de alarme, cele mai cunoscute fiind sistemele de alarma cu fir si cele wireless. Daca esti incepator si nu stii nimic despre ce presupune un sistem antiefractie, o sa iti dau cateva detalii.

Un sistem antiefractie este alcatuit din mai multe componente:
– centrala- aceasta analizeaza datele primate de la senzori, delanseaza alarma si trimite alertele pe telefon (daca exista aceasta optiune).
– senzori de miscare – acestia pot fi cu IR si / sau cu microunde si se monteaza in principal spre punctele de acces in incapere. De asemenea, pot fi cu fir sau fara fir (senzori de miscare wireless)
– contacte magnetice care sunt montate pe ferestre si la usi si declanseaza alarma in momentul in care acestea se deschid.
– senzori de geam spart, care analizeaza zgomotele si declanseaza sistemul de alarma
– acumulatori- trebuie sa poata sustine intregul sistem de securitate atunci cand alimentarea cu energie electrica din retea este intrerupta.
– sursa prin care se face alimentarea cu energie.
– sirenele acustice pot fi de interior sau sirene de exterior.
– tastaturi. Principalul rol al tastaturilor aferente sistemelor de securitate este armarea sau dezarmarea alarmei.

Sistemele de alarma cu fir se conecteaza, asa cum sugereaza si numele, prin intermediul unor cabluri. Principalul avantaj al acestui sistem de supraveghere este costul mult mai redus decat al sistemelor wireless, precum si disponibilitatea pe piata a produselor. De asemenea, compatibilitatea intre componentele unui sistem de alarma cablat este mult mai mare, putand fi folosite componente produse de diverse branduri, lucru mai greu de facut la un sistem de supraveghere wireless. Distanta cablurilor unui sistem de supraveghere analogic poate fi decisa in functie de necesitati spre deosebire de un sistem wireless unde distanta va fi fixa.

Exista, asadar, numeroase avantaje ale utilizarii unui sistem de alarma cu fir, incepand de la cost si pana la eficienta. Nu ezita in a pastra siguranta familiei tale, si alege un sistem de supraveghere performant, cum sunt cele pe care le gasesti la Eurosec.