Diverse

Avantajele si dezavantajele motocositoarei fata de coasa traditionala

august 29, 2017 By
Avantajele si dezavantajele motocositoarei fata de coasa traditionala

Avantajele si dezavantajele motocositoarei fata de coasa traditionala

Avantajele si dezavantajele motocositoarei fata de coasa traditionala

Au trecut vremurile cand barbatii mergeau in grup la coasa pe camp si faceau brazde de fan? Nu sunt vremuri apuse, dimpotriva, mai ales in satele unde mai sunt familii tinere, barbatii ies la lucru si lucreaza ca pe vremea bunicilor. Dar sunt situatii in care coasa este mai bine sa fie inlocuita cu motocoasa.

Motocositoarea este la indemana celor cu un fizic mai fragil

Nu toti gospodarii sunt in putere sa isi ingrijeasca gradina folosind o coasa traditionala, motocositoarea fiind mai usor de folosit. Oamenii in varsta, chiar si femeile pot folosi, cate putin, o motocositoare pentru a-si ingriji curtea si gradina din jurul casei si a nu permite buruienilor sa le invadeze proprietatea.

Motocoasa razbeste in lupta cu buruienile viguroase

Motocositoarea este un instrument mai util cand este vorba de a scapa de buruieni mari si cu tulpina groasa, precum urzici mari, chiar si mici pruni aparuti prin gradina. Cu o coasa traditionala, astfel de plante care invadeaza mai ales marginile terenurilor necesita un efort deosebit pentru a le taia, in plus coasa se poate deteriora daca este lovita cu forta o tulpina prea dezvoltata.

Terenurile in panta sunt mai usor de tuns cu o motocoasa

Chiar si pentru cosasii experimentatii, un teren in panta este dificil de cosit, fiind necesar un avant pentru a taia ierburile, iar echilibrul este greu de tinut pe denivelari ale terenului. Deci lucrul cu o coasa poate fi combinat cu folosirea unei motocoase pentru lucrarea unui teren mai mare, dar care are denivelari sau este in panta.

Cositul traditional poate fi mai pe intelesul tuturor

Nu putini gospodari care au ales sa-si cumpere o motocoasa s-au confruntat cu problemele tehnice ale acesteia. Motocositoarele ieftine pot claca destul de usor, se pot bloca din cauza ierbii ude sau a altor mici defectiuni care pot intrerupe lucrul inainte de a termina terenul de tuns. Asadar, este de preferat sa se investeasca bani mai multi intr-un aparat de buna calitate, motocositoarea fiind o investitie utila si practica.

Munca la coasa poate fi relaxanta, la motocoasa nu!

Bunicii mergeau la lucru cu drag, de multe ori, chiar daca era o munca istovitoare, faceau pauze si mai trageau un pui de somn. Cu o motocoasa, o zi de lucru poate sa se lase si cu dureri de cap, fiind galagioasa, nicidecum placuta de folosit ore in sir. Se recomanda folosirea unor casti antifonice si chiar a unor ochelari de protectie impotriva ierbii, care poate fi aruncata de motocositoare in ochi.