Personale

Autorizația de mediu

ianuarie 28, 2016 By

Autorizația de mediu reprezintă un act administrativ, valabil 5 ani, emis de către Autoritatea pentru protecția mediului și este obligatoriu pentru funcționarea oricărei activități economice cu impact asupra mediului. Pentru a ști dacă aveți nevoie de această autorizație trebuie să consultați Ordinul nr. 1798 din 19/11/207, anexa nr. 1 unde se găsesc codurile CAEN ce necesită autorizatii mediu.

  Dacă activitatea dumnevoastră necesită acest document atunci trebuie să întocmiți un dosar care să conțină următoarele informații :  

  • cerere pentru eliberarea autorizației;
  • dovadă că a fost făcută publică solicitarea;
  • planul de încadrare în zonă a obiectivului;
  • planul de situație;
  • procesul-verbal de constatare a respectării acordului de mediu și formularul de înregistrare;
  • dovada plătii.  

Autorizația de mediu 

 

Chiar dacă uitați ceva, nu vă faceți griji! La depundere, dosarul este analizat de un consultant iar dacă nu este complet, acesta îl va refuză.

  După acceptarea dosarului urmează vizita consilierului APM la sediul dumneavoastră pentru a verifica dacă este nevoie de informații suplimentare la dosar iar în termen de maxim 90 de zile lucrătoare de la data depunerii documentelor trebuie să primiți autorizația de mediu.

  Trebuie să știți că organele de control care au dreptul de a verifica dacă aveți documentele la zi sunt: Garda de Mediu ( pentru toate aspectele legate de aer, sol, subsol și ape ), Corpul de control “Apele Romane” ( puțuri, deversări în râuri și canalizare ) și Corpul de control AFM ( gestiunea deșeurilor ). APM nu are drept de control dar poate înainta o sesizare către Garda de Mediu.

  În cazul în care nu aveți această autorizație riscați amenzi cuprinse între 30.000 și 60.000 lei.

  Dacă tot acest demers vi se pare complicat, să știți că puteți apela la firme de consultanță specializate în vederea obținerii acestor autorizații. Tot ce trebuie să faceți este să dați toată documentația personalului autorizat și de restul se ocupă ei.