Aparatele anti-cârtițe
Interesante

Aparatele anti-cârtițe, soluția cea mai eficientă

septembrie 28, 2017 By

E frumos să ai o grădină unde să-ți poți cultiva tot ceea ce ai nevoie exact cum vrei tu. Ăsta e și unul dintre principalele motive pentru care mulți oameni preferă zonele rurale în detrimentul celor urbane. Aer curat, liniște și posibilitatea de a-ți exersa talentele în grădinărit! Ce-i mai frumos decât o grădină îngrijită, cu zarzavaturi naturale crescute și plantate de tine? Aproape că ar fi perfect acest vis dacă nu ar exista și „factori perturbatori”.

Nimic nu e chiar atât de simplu și frumos precum pare. Ca să ai o grădină de invidiat și produse la fel de bune, trebuie să depui multe sacrificii. Pe lângă faptul că va trebui să-ți uzi grădina zilnic, să smulgi buruienile permanent și , de ce nu, să le cânți din când în când plantelor tale, va trebui să te lupți și cu armata de dăunători care vor să le distrugă.

Poate fi ușor să te lupți cu dăunătorii vizibili, cu inesctele care apar. Pur și simplu le rogi frumos să plece de pe plantele tale, iar dacă nu vor să înțeleagă de vorbă bună atunci poți apela la puterea spray-ului. Dar ce te faci cu dăunătorii pe care nu poți să-i vezi? Pe care nu poți să-i vezi nici tu pe ei și nici ei pe tine mai bine zis. Mai exact, ce faci cu cârtițele?

Cine ar fi crezut că niște animăluțe atât de mici și inofensive, care nici măcar nu văd, pot să pricinuiască atât de multe probleme? Cu toții știm că aceste mici rozătoare atacă planta unde o doare cel mai tare, adică la rădăcină! Atacându-i rădăcina, planta este lipsită de substanțele nutritive necesare creșterii și începe ușor, ușor să se usuce. Nici măcar nu ne dăm seama cu ce am greșit, pentru că la exterior totul pare să fie perfect. Problema este înăuntru, în pământ, unde cârtițele își fac de cap.

Au trecut vremurile când confecționam fuioare și le înfigeam în pământ ca să se sperie cârtița de treabă și să fugă. Mai nou, nu se mai lasă păcălită de astfel de șiretlicuri.

Așadar, ce putem face ca să scăpăm de cârtițe? Putem apela la aparatele anti-cârtițe. Acestea sunt practice, mici, ușor de folosit și nu afectează celelalte animale din gospodărie. Sunt create în mod special pentru rozătoare și sunt menite să le țină departe de grădina ta.

Aria de acțiune este destul de mare, începând de la 700 mp și funcționează pe bază de energie solară. Nimic mai simplu de folosit! Ia-ți adio de la inamicii secreți din subteran prin folosirea unor astfel de aparate.

Este rezisten la apă, așa că nu trebuie să vă temeți de condiții meteorologice nefavorabile și este simplu de utilizat. Pur și simplu îl așezați în mijlocul grădinii și-l lăsați să-și facă treaba. Plantele tale vor crește acum în siguranță și nu vor mai fi amenințate de dușmanii nevăzuți din subteran! Or fi cârtițele drăgălașe, dar asta până să se aproprie de grădina și de plantele tale!