Interesante

Anvelopele de iarna si all season

decembrie 7, 2019 By

Când termometrul scade sub 45 de grade, ar trebui să luați în considerare montarea unui set de anvelope de iarnă Dunlop Win Response pe mașină. Anvelopele de iarnă sunt realizate cu un model de rulare adânc și o serie de tăieturi foarte subțiri numite dinti de-a lungul benzii de rulare. Banda de rulare adâncă poate ajuta la eliminarea acumulării în exces, în timp ce dintii și alte creste ajută la împachetarea materialelor albe între blocurile de rulare, permițând o tracțiune superioară pe zăpadă. Între timp, apa ajută să ofere o margine mușcătoare pentru a păstra lucrurile copacetic pe suprafețele înghețate. De asemenea, anvelopele de iarnă folosesc cauciuc special conceput pentru a oferi mai multă aderență pe trotuarul rece și uscat. Chiar dacă nu experimentați în mod regulat zăpada, anvelopele de iarnă sunt încă cea mai buna alegere când temperatutile sunt scăzute.

Doar asigurați-vă că puneți un set complet de anvelope de iarnă pe mașină. Amestecarea și potrivirea anvelopelor de zăpadă cu anvelopele de toate anotimpurile sau vara duce la diferite niveluri de tracțiune între roțile de călătorie, ceea ce poate fi o rețetă de manipulare necorespunzătoare.

Anvelopele cu zăpadă potrivite, cu știfturi metalice încorporate (sau instalate) chiar în banda de rulare a anvelopelor, sunt o opțiune. Cu toate acestea, trebuie să vă avertizați că sunt mult mai zgomotoase decât anvelopele obișnuite de iarnă (care de multe ori sunt deja destul de zgomotoase), plus că pot face daune la trotuarul local.

Dacă vă schimbați anvelopele de două ori pe an sună bine, luați în considerare să investiți într-un al doilea set de jante din oțel sau aliaj mai puțin costisitoare pentru iarnă, de preferință cu o dimensiune sau două mai mici decât anvelopele de vară. Chiar dacă nu arată la fel de impresionant, o anvelopă de dimensiuni mai mici va oferi performanțe mai bune la un cost mai mic, plus că vor avea, de obicei, pereți laterali mai înalți, care ajută la calitatea călătoriei. Doar asigurați-vă că setul secundar redus de dimensiuni pe care îl cumpărați se potrivesc curat peste etrierul de frână.

Anvelopele de iarnă pot fi vândute în momentul în care zăpada dispare. Cumpărați-le din timp pentru a vă garanta că nu veți astepta refacerea stocului sau livrarea comenzii.