Interesante

Anvelope pentru toate anotimpurile

decembrie 5, 2019 By

Marea majoritate a mașinilor noi ajung la dealeri echipate cu anvelope de vara sau cel mult all season, deoarece acestea pot face performanțe adecvate pe drumuri uscate sau ude sau pe drumuri cu zăpadă ușoară. Totuși, ar trebui să vă gândiți la anvelopele pentru toate anotimpurile ca la o soluție. Anvelopele pentru toate anotimpurile pot avea performanțe adecvate pe pavajul uscat și mai cald, dar nu vă vor oferi nivelurile de manevrare și aderență ale unei anvelope de vară. Este posibil să aibă o durată de viață mai lungă decât anvelopele de vară sau de iarnă și te pot duce până la pârtiile de schi, atâta timp cât acest drum montan este acoperit ușor de zăpadă. Chiar și atunci, totuși, nu se vor opri și nu se vor toci, precum și cauciucurile de iarnă atunci când vremea se va răci.

Cea mai bună alegere se reduce într-adevăr la bugetul dvs. si  comoditatea . Evaluati câți bani puteti cheltui daca veti conduce cand vremea este rea  și dacă dorii sa schimbati anvelopele de două ori pe an. Cumpărați anvelope pentru a se potrivi cu acești factori.

De exemplu, când cumparati o masina noua  pentru prima dată, si locuiti intr-o zonă care nu primește o cantitate covârșitoare de zăpadă, dar temperaturile sale de iarnă scad deseori sub 45 de grade. La fel de mult ne dorim ca anvelopele de vară să aibă performanțe maxime de vreme bună, insa stim ca va trebui sa schizitionam si un set de anvelope de iarna. Dar daca nu aveti bani pentru două seturi de anvelope, puteti opta pentru anvelope all-season Michelin Cross Climate . În luni mai calde, ofera suficientă prindere pentru a participa la câteva evenimente de autocross și in regula pentru a circula pe strada. În timpul iernii, se comporta bine când drumurile au ajuns la un centimetru de zăpadă – dar pentru zile cu multa zapada si gheata este recomandat sa renuntati la  mașina sport cu tracțiunea din si sa folositi mijloacele de transport.

Este posibil să vedeți anvelope de toate anotimpurile cu „M + S” marcate pe peretele lateral. Aceasta înseamnă „noroi și zăpadă” și înseamnă că anvelopa s-a comportat bine în zăpadă și noroi. Nu înseamnă că anvelopa are aceeași tracțiune la frig sau pe gheață ca și anvelopa de iarnă corespunzătoare. Aceste anvelope sunt mai mult „sezonul în plus” decât anvelopele de iarnă cu performanță completă și, dacă nu doriți să cheltuiti pentru două seturi, ar putea merita să căutați un set de anvelope M + S.

Un ultim lucru: doar pentru că ai tracțiune integrală nu înseamnă că toate rotile se opresc deodata. Obținerea puterii la toate cele patru roți ajută cu siguranță ca anvelopele de toate anotimpurile să se accelereze pe zăpadă abundentă, dar nu face nimic pentru a vă ajuta să vă opriți sau să virati. Dacă zăpadă este mai multa de câțiva centimetri în mod regulat unde locuiți, este recomandat sa investiți în anvelope de iarnă bune.