Interesante

Amenajarea unei zone pentru deseuri

aprilie 10, 2019 By

Ma bucura faptul ca in ultima vreme se pune accentul tot mai des pe problemele de mediu si pe eradicarea acestora. Poluarea din mediu inconjurator este o problema destul de grva, in special cea datorata utilizatorilor fizici precum oamenii de rand, care nu vor sa constientizeze impactul pe care activitatile lor il au asupra mediu. Si poate ca daca ar fi vorba numai de atat, nu ar fi o problema, insa un mediu alterat duce la limitarea resurselor naturale, la cresterea poluantilor din mediu, cauzand astfel un aer irespirabil, puluat, ce poate duce la eradicarea speciilor si inclusiv al omului.

Acesta este si principalul motiv pentru care planeta se axeaza tot mai mult pe energiile verzi si pe actiuni cat mai putin poluante. In proportie de circa 50% de vina sunt bineinteles si activitatile industriale, insa acestea au un mecanism aparent controlat stabilit de organele de control si de Agentia pentru Protectia Mediului. De foarte multi ani este integrata politica “Poluatorul plateste!”, motiv pentru care toti comerciantii sunt obligati sa gestioneze si sa reduca cantitatea de poluanti pe care acestia o emana in mediu, prin amplasarea de filtre, sisteme de monitorizare si gestionare, sisteme de depoluare.

Asadar, cea mai periculoasa poluare este cea creata de noi, de cei care aruncam deseurile menajere, de uz casnic, la voia intamplarii, transformand mediul intr-un focar de infectie si intr-un mediu neprimitor pentru generatiile viitoare.

Acesta este principalul motiv pentru care cred ca ar trebui sa luam masuri. In apartamente putem face exact ca in tarile civilizate si sa gestionam deseurile pe categorii dupa ce produsele si-au facut folosita. De asemenea, pentru ca acest lucru sa functioneze este necesar si de un sistem de management de colectare selectiva.

In ceea ce priveste oamenii care stau la curte, as recomanda ca tonetele de gunoi sa fie complet imprejmuite cu plasa sarma zincata, pentru e preveni imprastierea lor si respectiv actiunea animalelor.

Crearea unui astfel de spatiu nu este dificila si este chiar recomandata, caci materialele pentru constructii necesare sunt putine si prevad un buget redus.

Tu ti-ai dori un astfel de manegement al deseurilor?