Interesante

Alimente pe care trebuie sa le eviti dupa implantul dentar

octombrie 22, 2018 By

Cu toate ca implantul dentar nu schimba cu nimic stilul de viata al persoanei asupra careia sa efectuat implantul dentar exista anumite alimente ce trebuie evitate pentru a prelungi durata de utilizare a implantului. Acestea sunt transmise pacientului de catre medicul stomatolog inainte ca acesta sa decida daca isi doreste sau nu un implant dentar si sunt prezentate si in continuarea acestui articol.

In primul rand un pacient care a trecut printr-o procedura de implantare dentara trebuie sa evite alimentele fierbinti. Acestea pot conduce la deteriorarea implantului dentar motiv pentru care trebuie evitate sub orice forma. Pentru ca alimentele sa poata fi consumate fara nici o teama ca acestea vor deteriora implantul dentar trebuie sa fie la temperatura moderata. Nu doar consumarea alimentelor fierbinti trebuie evitata ci si consumarea alimentelor foarte reci pentru ca si acestea pot afecta implantul dentar.

Oricat de bune ar fi la gust si oricat de bine ne fac sa ne simtim consumarea dulciurilor trebuie diminuata pe cat posibil dupa implantarea unui dinte pentru ca acestea afecteaza integritatea dintelui implantat. La fel ca si in cazul dintilor naturali, zaharul din  dulciuri cauzeaza aparitia cariilor, lucru care in cazul implantului dentar conduce la deteriorarea acestuia. Avand in vedere acest lucru evita pe cat posibil consumarea dulciurilor. In cazul in care acest lucru nu este posibil atunci este recomandat ca dulciurile consumate sa contina un nivel cat mai scazut de zahar.

Un alt tip de aliment care este nociv atat pentru intreaga sanatate cat mai ales pentru durata de viata a implantului dentar este reprezentat de bauturile carbogazoase. Aciditatea acestora deterioreaza implantului dentar lucru care in final va conduce la stricarea completa a acestuia. Bauturile carbogazoase pot fi inlocuite cu succes de catre bauturile naturale atat timp cat acestea nu contin o cantitate mare de zahar.

Cu toate ca implantul dentar se comporta exact ca un dinte natural acest lucru nu inseamna ca nu trebuie sa fii atent la ceea ce mananci. Consumarea alimentelor tari trebuie evitata pentru a nu cauza spargerea implantului dentar.

In concluzie dupa implantarea unui dinte sau a mai multor dinti trebuie avut un pic grija in legatura cu alimentele ce sunt consumate pentru ca unele dintre acestea pot deteriora implantul dentar. Avand in vedere ca acesta costa destul de mult cred ca nimeni nu isi doreste deteriorarea acestuia.