statii-CB
Auto

Alegerea corecta a unei statii CB

februarie 27, 2019 By

O statie CB poate fi foarte practica atunci cand conduci foarte mult, deoarece te va ajuta sa afli informatii despre trafic, despre starea drumului precum si despre eventualele controale sau radare ascunse. Totusi, alegerea unei statii CB este dificila deoarece exista foarte multe modele de unde putem alege, iar de aceea uneori putem achizitiona o statie care ne va dezamagi.

Drept urmare, am decis sa facem un articol in care sa vorbim despre greselile care ar trebui evitate atunci cand cumparam o statie CB. Astfel, achizitia va fi una reusita si evitam posibilitatea de a fi dezamagiti de achizitia facuta.

Iata care sunt sfaturile pe care noi impreuna cu echipa de la verificare-tahografe.ro le-am pregatit despre alegerea corecta a statiei radio CB:

Nu ai nevoie mereu de cea mai buna statie CB

De multe ori avem tendinta de a alege unele gadgeturi scumpe deoarece consideram ca sunt de calitate superioara. Este drept faptul ca de obicei pretul este in raport cu calitatea, doar uneori nu avem nevoie de produsele cele mai calitative. De exemplu nu ar trebui sa ne cumparam cea mai buna statie CB.

O statie CB buna care sa ne asigure o receptie de calitate la distante de 10-20 de km este mai mult decat suficienta.

Foarte important este sa iti intelegi nevoile si asteptarile de la o statie CB. Iar apoi iti va fi mult mai usor sa faci o alegere potrivita.

Investesti prea mult in statie si prea putin in antena

Degeaba iti cumperi o statie CB foarte buna, daca nu pui pret si pe calitatea antenei, sau invers. Ambele sunt foarte importante pentru o experienta de utilizare placuta, drept urmare ar trebui sa pui la fel de mult pret si pe calitatea antenei.

Ba chiar mai mult decat atat, unii specialisti recomanda alegerea unei antene de calitate superioara iar statia poate fi de calitate medie.

De asemenea, tot despre antena ar mai trebui sa stii ca aceasta trebuie numaidecat calibrata. Exista un mit conform caruia antenele ar veni gata calibrate si sunt numai bune de folosit, insa acesta este complet gresit.

Prin calibrarea antenei ti se va garanta faptul ca intregul echipament va functiona corect si fara probleme. Calibrarea se face numai intr-un service specializat, de catre persoane calificate in acest sens.

O antena necalibrata poate duce la defectarea statiei, asa ca ai grija!

Tot despre antena ar mai trebui precizat faptul ca trebuie sa optezi pentru rolul practic si mai putin pentru comoditate. Pare a fi mai placuta utilizarea unei statii CB cu antena mica, pentru ca va fi usor de depozitat. Cu toate acestea, o antena de dimensiuni mari garanteaza performante superioare.

Pretul nu inseamna totul

Asa cum spuneam si mai sus, nu trebuie sa alergam doar dupa cele mai ridicate preturi, dar nici sa facem compromisuri achizitionand o statie ieftina.

Mai importanta este alegerea unei statii care apartine unui brand apreciat de catre soferi precum Avanti, Storm sau Allamat.

Respecta toate sfaturile pe care ti le-am oferit in randurile de mai sus si vei reusi sa iti cumperi o statie de care vei fi foarte multumit! Sau intra pe verificare-tahografe.ro pentru a-ti achizitiona o statie produsa in America, de o foarte buna calitate.

Etichete: