DiverseFemeiImobiliareInteresanteLenjerieModa

3 tipuri de perne pentru un somn sanatos

noiembrie 27, 2017 By

3 tipuri de perne pentru un somn sanatos

 

De departe cel mai important articol pentru amenajarea patului, perna este cea care iti va influenta major calitatea somnului. Se poate sa te trezesti cu dureri musculare la nivelul gatului sau cu dureri de cap de la o perna nepotrivita sau te poti trezi perfect odihnit, fara nicio durere si sa fii in forma pentru intreaga zi. Tu alegi perna pe care pui capul dupa o zi obositoare. Iar dintre tipurile de perne pe care le gasesti in magazine cele mai cunoscute sunt pernele cu puf si pene, pernele din microfibra sau pernele din spuma cu memorie. Iata cateva idei despre fiecare dintre cele trei tipuri:

 

 

  • Perne cu puf si pene de rata

 

Aceste perne sunt recunoscute pentru calitatea lor de a fi confectionate din materiale naturale. Puful si penele de rata confera un somn odihnitor si o pozitie excelenta a capului pentru cei care prefera dormitul pe lateral. Pernele din puf sunt foarte moi si modelabile in acelasi timp. Iti poti aseza compozitia intr-o anumita parte a pernei pentru un confort sporit, iar pielea poate sa respire in timpul somnului.  Nu este recomandata spalarea acestora pentru ca penele se usuca greu si pot lasa un miros neplacut.

Buton:

 

  • Perne cu microfibra

 

Pernele din microfibra sunt cele care imita cel mai bine pernele din puf si pene naturale. Prezinta marele avantaj ca pot fi spalate si uscate cu usurinta si se gasesc la preturi accesibile. Pernele din microfibra sunt recomandate pentru cei care adopta o pozitie pe spate in timpul somnului.  De asemenea, aceste perne sunt antialergice si au o durabilitate crescuta.

 

  • Perne din spuma cu memorie

 

Acestea sunt probabil cele mai cunoscute tipuri de perne din ultima perioada. Pernele din spuma cu memorie sunt acelea care se muleaza dupa pozitia corpului. Sunt extrem de benefice datorita faptului ca pozitia noastra in timpul somnului nu este aceeasi si ne miscam fara sa simtim. Astfel ca perna din spuma va avea grija ca pozitia corpului sa fie in permanenta cea potrivita pentru un somn odihnitor.